Favorieten Youtube: Philip De Franco

What’s up, Nation? 

Het is eindelijk tijd voor deel twee van mijn Youtube-serie. In deze reeks vertel ik jullie wat meer over mijn favoriete Youtubers. Deel 1 ging over beauty-guru: Essie Button.

Vandaag heb ik het over Philip De Franco!

Afbeelding

 

Philip de Franco, of PhillyD, is een Youtuber die voornamelijk bekend is voor zijn nieuwsshow: The Philip De Francoshow of ook wel the PDS genoemd. De show wordt drie keer per week online gezet. Phil verteld zijn publiek wat er allemaal gebeurde die dag en wat zijn mening hierover is. Meestal is deze mening voorzien van het nodige sarcasme en grappige opmerkingen.

In zijn vrije tijd maakt deze multifunctionele Youtuber ook vlogs, wat dit precies is leg ik uit in de vorige “aflevering” van deze serie. Deze worden op zijn persoonlijke channel gepost. Hier kunnen we vier dagen per week zijn dagelijkse bezigheden volgen. Via deze weg werden belangrijke mijlpalen in het leven van Philip en zijn verloofde Lindsay getoond. Lindsay is net als Philip een Youtuber en vlogger, maar sinds de geboorte van hun zoon Philip III “Trey” doet ze het wat rustiger aan.

Naast deze twee persoonlijke kanalen is De Franco ook de oprichter van zijn eigen nieuws-bedrijf: Sourcefed. Elke dag maken de “hosts” verschillende nieuwsverhalen met een bijhorend (vaak grappig) Youtubefilmpje. Na elk nieuwsbericht volgt er een kritische vraag voor de kijkers. Deze kunnen hierop antwoorden via de reacties onderaan elk filmpje. Als je een tijdje naar deze filmpjes kijkt zal je snel gewoon zijn aan de verschillende presentatoren. Ze zijn bijna allemaal acteurs en enorm goed in hun werk.

De interactie is erg hoog op dit kanaal. Er zijn elke week Comment Commentary-afleveringen. Hierin overlopen de presentatoren de filmpjes van de afgelopen week, ze vertellen nog eens kort wat er precies gezegd werd en lezen de reacties. Deze antwoorden meestal op de vraag die op het einde van de aflevering gesteld werden. Vaak reageren ze hier zelf nog eens op door hun eigen mening te geven. De beste reactie krijgt een t-shirt opgestuurd!

Daarnaast zijn er ook Table-Talk-afleveringen. Een gedeelte van de presentatoren zit rond een tafel en beantwoord vragen van de kijkers. Deze kunnen gesteld worden via Facebook, Twitter of Reddit. Soms gaan deze vragen over hun persoonlijk leven, over hun opvattingen, over filosofische of morele dilemma’s. Je weet nooit welke kant een Table Talk-aflevering zal opgaan.

Sinds een jaar is er ook een variant van Sourcefed, namelijk SourcefedNerd. Op deze plaats kan je terecht voor al je nerdy-informatie. Reviews van nieuwe technologieën zoals smartphones, lijstjes van de beste apps die je op dit moment kan hebben, reviews van videogames en films. Ook op dit kanaal kan je elke week een Comment Commentary terugvinden.

Hier wordt het ook duidelijk hoe gezellig het is op dit kantoor. Er worden onder andere spelletjes gespeeld onder elkaar, de verliezer krijgt een “straf” opgelegd.

Tenslotte heeft (drukke) Phil nog één bedrijf opgericht. ForHumanPeoples is het merchandising-onderdeel van de hele operatie. Hier kan je terecht voor t-shirts, hoodies en telefoon-hoesjes van je favoriete designs. Veel van deze designs zijn referenties naar dingen die op de verschillende shows gebruikt werden. Sinds kort is er ook een soort wedstrijd op het kanaal van dit deelbedrijfje. The Drawing Board, elke week wordt er een thema bekend gemaakt. Dit is meestal niet direct, maar een combinatie van twee awesome thema’s. De kijkers kunnen dan aan de slag gaan en zelf een ontwerp maken. De vijf beste ontwerpen worden een week verkocht in de webshop. De best verkopende t-shirt blijft een jaar lang beschikbaar, al de rest verdwijnt weer.

Ik ben al meer dan een jaar enorm fan van deze kanalengroep. Eerst keek ik naar de PDS en later ontdekte ik al de rest. Je wordt enorm snel verliefd op alle verschillende mensen die werken in deze supergroep. Er is superveel afwisseling en het is duidelijk dat de leden elkaar aanvullen op zowel het creatieve als persoonlijk vlak. Het is echt indrukwekkend wat Philip de Franco allemaal wist op te bouwen vanaf nul.

Als je op zoek bent naar een leuke, interactieve manier om op de hoogte zijn van wat er allemaal gebeurt in de wereld, raad ik je echt aan om deze channels een kans te geven. Je zal er geen spijt van hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s