Review | Two Dots

Hier ben ik weer met een nieuwe, korte review. Ik heb momenteel nog een aantal andere blogberichten klaarstaan, dus normaal kan ik deze keer wel mijn eigen belofte vervullen om regelmatig te posten. 

Vandaag dacht ik dat het wel leuk zou zijn om 1 van mijn lievelingsapps van het moment met jullie te delen: Two Dots. 

Schermafdruk 2014-07-25 22.02.55

Mensen die mij kennen zullen al weten dat ik vrij gehecht ben aan mijn elektronische gadgets, ik probeer dan ook vaak nieuwe apps uit, zowel spelletjes als apps in verband met productiviteit of fitness. 

Ik heb vooral een zwak voor mooi vormgegeven apps. Zo kwam ik onder andere uit bij het spel Dots. Moeilijk is het concept van het spel niet. Je schermpje staat vol met gekleurde bolletjes, je moet met je vinger combinaties maken van dezelfde kleur. Hoe meer bolletjes je met elkaar verbind, hoe meer punten je krijgt. En als je een vierkantje kan maken verdwijnen alle bolletjes van die kleur van het speelbord. Dit was een heel verslavend spelletje, maar ik miste wel een beetje uitdaging. Er was namelijk niet echt een “doel”. Er waren wel verschillende spelvormen, ofwel speel je tegen de klok, ofwel krijg je een bepaald aantal zetten (30) waarin je probeert zoveel mogelijk punten te verzamelen. 

Een tijdje geleden kwamen de makers van het spel echter uit met een nieuwe versie: TwoDots! 

Dit spel is uitdagender dan de eerste versie. Dit komt omdat er dit keer levels zijn, je begint bij een vrij gemakkelijk level. In deze afbeelding kan je zien dat het “hoofdmenu” een soort van levenslijn is die je langs allerlei mooie taferelen brengt. Ik kon het hier moeilijk weergeven, maar deze achtergronden zijn actief, hiermee wil ik zeggen dat ze bewegen. 🙂 

IMG_0127

IMG_0133 IMG_0134

Aan het begin van elk level krijg je te zien wat het doel is. Eerst krijg je een bepaald aantal kleuren te zien die je weg moet spelen. Hoe verder je vordert in het spel, hoe moeilijker dit doel wordt. 

IMG_0135 IMG_0136 IMG_0137

Op het einde van elk level krijg je te zien hoeveel sterren je verzamelt hebt. Dit is vooral leuk als je alle levels al hebt uitgespeeld, dan kan je proberen om overal drie sterren te behalen, dit is alleszins wat ik doe terwijl ik wacht op de update.

IMG_0138

Intussen zijn er al zo’n 135 levels. Voorbeelden van moeilijkheden die je tegenkomt op je tocht zijn bijvoorbeeld ijsblokjes, die je maar liefst drie keer moet vrijspelen voor ze verdwijnen. 

IMG_0139

Daarnaast zijn er ook vuurblokjes, elke zet die je doet verschijnen er vuurblokjes bij die je bolletjes verslinden. De enige manier om deze weg te werken is om doos net naast deze vlammetjes weg te spelen. (Voor de Candy Crush-spelers, je kan ze dus een beetje vergelijken met de chocoladeblokjes) 

Natuurlijk kan je niet zomaar blijven spelen, dit spel gebruikt zoals zovele anderen het vijf-levens-mechanisme. 

IMG_0140

Als je levens op zijn moet je een tijdje wachten. Om de 20 minuten krijg je een nieuw leven. Ik heb trouwens een manier gevonden om je speeltijd wat te verlengen. Als je een iPad en een iPhone hebt (het spel is jammer genoeg nog niet beschikbaar voor Android), kan je afwisselen. Je vooruitgang doorheen de levels wordt gesynchroniseerd als je je aanmeld op Facebook, maar je levens niet. Dus als je levens op zijn op je gsm, kan je altijd gewoon nog eens vijf keer proberen op je iPad 🙂 

Zoals ik al zei vond ik vooral de vormgeving heel leuk aan dit spel, daarom hier nog wat afbeeldingen van de verschillende “werelden” die je tegenkomt in dit spel. 

IMG_0132 IMG_0131 IMG_0130 IMG_0129 IMG_0128

Ik zou dit spel enorm aanraken als je het niet erg vind om een level honderd keer opnieuw uit te proberen tot je er geraakt! Heel verslavend en vooral ook heel mooi. 

Website

PS: binnenkort mogen jullie je verwachten aan: een review van Google Glass, Fitbit Flex, … 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s